Maldonado opet na vrhu, Vettel u pijesku, Button stao

Treći dan testiranja u Barceloni

Maldonado opet na vrhu, Vettel u pijesku, Button stao

Drugi dan zaredom, Pastor Maldonado je završio na prvom mjestu. Vozač Lotusa je došao na prvo mjesto sa 1:24.348, Max Verstappen se probio na drugo sa nešto više od tri desetinke zaostatka, dok je treći završio Lewis Hamilton sa sekundom i sedam desetinki slabijim vremenom.

Treći dan na stazi Catalunya počeo je za razliku od predhodna dva po dosta hladnom vremenu, staza je bila vlažna. Prvi je na svojoj koži osjetio Sebastian Vettel koji je izletio sa staze ali se zaustavio u pijesku. Do 11 sati najbolje vrijeme je imao svjetski prvak, 1:26.142 je rezultat kruga koji je postavio vrlo rano. U tom prvom dijelu smo imali zaustavljanje Buttona na stazi, Ericssonove probleme sa mjenjačem.

Do kiše koja je počela padati iza 12 sati, a prije prve pauze, Max Verstappen je na mekanim gumama došao na prvo mjesto sa 1:24.739. Do pauze Verstappen je odvozio i najviše krugova (60). Jenson Button najmanje, jer se zbog kvara zaustavio njegov McLaren.

S obzirom na kišu, u nastavku su vozači koristili intermediate gume. Nešto prije 15 sati sunce se pojavilo, staza se počela polako sušiti, a Verstappen je i dalje bio na vrhu. Hamilton je bio drugi, Vettel treći. Uskoro su bolidi na stazi bili sa slick gumama, a promjena na vrhu poretka stigla je nekih sat i pol prije kraja trećeg dana.

Maldonado je došao na vrh i tu je ostao do kraja. U završnici dana se pojavila crvena zastava, opet je Button stao na stazi, nakon njega i Verstappen. McLaren se kao i u petak mučio sa MGU-K generatorom, redizajnirana komponenta bi ekipi trebala biti na raspolaganju u nedelju. Opet smo na kraju dana imali petorku sa sto ili više krugova, Verstappen ih je nanizao 129, Kvyat 111, Vettel 105, Maldonado krug manje, Hamilton četiri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.