Maldonado u Williamsu i iduće sezone

Maldonado u Williamsu i iduće sezone

Edmir Škorić

Venecuelac Pastor Maldonado vozit će za momčad Williams u Formuli 1 iduću sezonu, objavila je ta britanska momčad ne kazavši ništa o sudbini veterana Brazilca Rubensa Barrichella, koji se nadao svojoj dvadesetoj sezoni u F1.

"Pastor je ove godine pokazao da nije samo brz nego da može ostati regularan i uspješan u utrci", kazao je šef momčadi Frank Williams. "Dugujemo mu našu nazočnost u svim Q3 (okuplja deset najbržih vozača u kvalifikacijama). I njegova je utrka u Monacu bila fantastična" (8. u kvalifikacijama)", dodao je.

Maldonado (26) je zamijenio Nicou Hulkenberga na početku prošle sezone i osvojio je jedan bod 2011. na VN Belgije u najgoroj sezoni u povijesti Williamsa.

Ova objava i ne spominjanje Barrichella vjerojatno znači da Williams nema planove za 39-godišnjeg Brazilca koji se pak još uvijek nije namjeravao povući.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.