Male su šanse da Schumacher bude kao prije

Doktori pesimistični kada je u pitanju Schumi

Male su šanse da Schumacher bude kao prije

Doktor Gary Hartstein, bivši član medicinske komisije Međunarodne automobilističke federacije (FIA) izjavio je da su male šanse da Michael Schumacher bude ikad više onakav kakav je bio prije teške nesreće. 

"Male su šanse da Michael bude isti onaj kojeg smo poznavali prije nesreće. U komi je gotovo četiri sedmice. Posljedice su neminovne. Bit će to prava pobjeda ljudske izdržljivosti ako Schumacher bude mogao hodati, jesti i oblačiti se sam", istakao je doktor Hartstein. 

Doktori su legendarnom Schumacheru odstranili hematom iz desnog dijela mozga, ali doktor Hartsein misli kako su Schumacheru oštećeni i lijevi i centralni dio mozga. 

"Nažalost, izgleda da postoji još hematoma, u lijevoj strani, ali i u centralnom dijelu mozga. Ta zona je od izuzetne važnosti jer se tu nalaze centri koji reguliraju svijest, osjete, kontrolu krvnog pritiska, disanje pa i gutanje", dodao je Hartstein.

Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 doživio je težak pad na skijanju u Grenobleu 29. decembra prošle godine i od tada se nalazi u komi. Za sada nema nikakvih naznaka kada bi doktori mogli probuditi Schumachera iz kome.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.