Marc Marquez slavio u Japanu i odbranio titulu svjetskog prvaka!

Dovizioso izletio sa staze u pretposljednjem krugu

Marc Marquez slavio u Japanu i odbranio titulu svjetskog prvaka!

E. Čaušević

Španski vozač Marc Marquez odbranio je titulu svjetskog prvaka MotoGP-a nakon što je jutros pobijedio na utrci za Veliku nagradu Japana.

Marquez je još jednom pokazao da je vrhunski vozač i uspio je da dođe do svoje sedme titule u karijeri iako je Andrea Dovizioso imao sve u svojim rukama. Španac je u samom finišu utakmice uspio da pretekne svog rivala za titulu i već tada je moglo početi slavlje.

Dovizioso se borio do zadnjeg trenutka i pokušao je pokvariti slavlje Marquezu, ali je napravio nevjerovatnu grešku u pretposljednjem krugu kada je izletio sa staze i već tada je bilo jasno da će Marquez slaviti. Italijana je ova greška skupo koštala jer je na kraju završio na tek 18. mjestu.

S druge strane u Repsol Hondi su u zadnjem krugu već slavili novu titulu, a za Marqueza su na kraju priredili veliko slavlje. Treba još dodati da su mjesta na postolju osigurali Crutchlow koji je bio drugi i Rins na trećem mjestu, dok je iskusni Valentino Rossi bio četvrti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije