Maria De Villota pronađena mrtva

U hotelskoj sobi

Maria De Villota pronađena mrtva

Bivši rezervni vozač Marussije, Maria de Villota pronađena je mrtva u hotelu u Sevilli. Španski mediji nisu objavili previše informacija , tek kažu kako su ljekarske ekipe pokušavale sve kako bi spasile De Vilottu, ali bezuspješno.

Maria De Vilotta je rođena 13.januara 1980.godine i kćerka je nekadašnjeg vozača Formule 1, Emilia de Villota. U svojoj karijeri nastupala je u različitim serijama, od Superleague Formule, preko Formule Palmer Audi, Euroserie 3000, španske GT serije, WTTC, spanske Formule 3.

2011.godine je kao test vozač Lotus Renaulta odradili testne krugove na stazi Paul Ricard, godinu dana kasnije, u martu mjesecu se pridružila ekipi Marussije. Nažalost, kao test vozač Marussije, prilikom testiranja bolida MR-01, španska vozačica je udarila u kamion te je završila u komi. Nakon ove teške nesreće je ostala i bez oka.

" Ne gledam se u ogledalo, jer se ne volim, vidjeti bez oka. Ne zbog estetike, nego zbog izraza lica. Također sam izgubila osjet na desnoj strani. Očna šupljina me zna zasvrbjeti, ali kada počešem ne osjećam ništa. Izgubila osjet mirisa i imam glavobolje. Neke traju satima, druge danima" rekla je jednom prilikom De Villota koja je u Sevilli trebala da predstavi svoju autobiografiju "Ono što je zaista važno"

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.