Marko: Vergne je pokazao određeni napredak

Novi kandidat za Red Bull

Marko: Vergne je pokazao određeni napredak

M. Maksimović

Jean-Eric Vergne vozi dosta dobro u posljednje vrijeme. U Monacu je bio osmi, u Kanadi još bolji šesti, rezultati sa kojima je Francuz privukao pažnju, ponajviše zbog činjenice da bi Red Red Bull mogao zamijeniti Marka Webbera, jednim vozačem Toro Rossa.

Na početku se spominjao Daniel Ricciardo, ali Vergne je ostvario u Kanadi najbolji rezultat Toro Rossa nakon pobjede Vettela u Monzi 2008.godine.

''Jean-Eric je pokazao u Montrealu i Monacu zavidne performanse, bio bolji od Ricciarda i realno ostvario je rezultate koje nismo očekivali. Ne samo u utrci, već i tokom cijelog vikenda. On je tu već dvije godine i pokazao je određeni napredak,'' kaže Helmut Marko desna ruka vlasnika Red Bula Dietricha Mateschitza

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.