Marquez pokorio legendarni Streif

Isprobao stazu u Kitzbühelu

Marquez pokorio legendarni Streif

Aktuelni prvak kraljevske klase Moto GP-a Marc Marquez pokorio je najzahtjevniju skijašku stazu na svijetu, legendarni Streif u Kitzbühelu.

On se prilikom ovog poduhvata našao za volanom svoje Repsol Honde, ali sa modifikovanim pneumaticima posebno dizajniranim za snježne uslove.

"Bilo je zaista teško kontrolisati motor, ali sam ja mlad i spreman da radim neke lude stvari. Uživao sam, iz nekoliko pokušaja sam shvatio da je sve moguće. Pista je bila veoma dobro pripremljena, brzo sam krenuo i dobio pravi osjećaj. Prijanjanje je bilo nevjerovatno, čak i za vožnju na jednom točku", rekao je španski vozač.

Na Streifu će ovog vikenda biti nastavljeno takmičenje u Svjetskom kupu. Najbolji skijaši nadmetaće se u slalomu, superveleslalomu i spustu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi