Marrusia okrenula novi list

Pripremili novi MR02

Marrusia okrenula novi list

M. Maksimović

Prije početka testiranja u Jerezu, ekipa Marussije je predstavila bolid za narednu sezonu.Novi predstavlja evoluciju prošlogodišnjeg te nosi oznaku MR02 i prvi je urađen nakon što je Marussija prekinula saradnju sa Wirth Research kompanijom. 

To je značilo da ekipa prestaje raditi bolid na kompjuterskoj tehnologiji, te je novi bolid dizajniran na bazi tima te je stvaran u zračnom tunelu.Sa ekipom, što nije nevažno od ove sezone radi Pat Symonds kao konsultant. Vozačka postava nije kompletirana, s obzirom da je ekipu napustio Timo Glock, pa još uvijek nije zvanično potvrđeno, ko će u vozačkoj postavi, praviti društvo Maxu Chiltonu. Kao mogući vozač spominje se mladi Brazilac Luiz Razia. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.