Marussia traži partnera

Williams i Sauber u igri

Marussia traži partnera

Marussia i Williams imaju jedan zajednički problem, to su finansije. Vlasnik Marussije, Andrei Cheglakov je u takvoj situaciji došao na ideju da otkupi dio dionica Tota Wolfa u Williamsu (15 posto) pa da na kraju udruži dvije ekipe.

Rus vjeruje da bi zajedničkim naporima, zajedničkim budžetom, postrojenjima i talentima mogli doći do boljih rezultata, kako Marussija, tako i Williams. I dok se sa ovom idejom slaže i sam Eccleston, šefica Williamsa, Claire nije previše zainteresovana.

Međutim, Marussija ima i drugu solucija, a to je Sauber  koji također "grca" u finansijskim problemima. Sauber traži izlaz iz ove situacije, a možda je spajanje sa Marussijom jedino riješenje. Ono što je zajedničko za Sauber i Marussiju, jeste da koriste Ferrarijeve motore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.