Marussija mora naći nove dobavljače motora

Ferrari ili Mercedes

Marussija mora naći nove dobavljače motora

M. Maksimović

Od naredne, 2014.godine ekipa Marussije je morati promijeniti dobavljača motora. Kao mogući nasljednici Coswortha, spominju se Ferrari i Mercedes. Renault je trenutačno u pregovorima sa sa Torom Rossom i po svemu sudeći oni ne mogu snabdijevati više od pet ekipa. 

''Sa odlaskom Coswortha, moramo pronaći novog dobavljača motora, morat ćemo birati između Ferrarija i Mercedesa. Razgovarat ćemo sa obe strane, cijene će biti presudna, jer će troškovi biti puno veći nego što su sada. Nadam se da ćemo za neke četiri sedmice moći potvrditi našeg novog partnera. Vidjeli smo kakvi moraju biti motori 2014.godine, pa bi dobro bilo kako smo to pitanje riješili što prije jer polako počinjemo raditi na novom bolidu za narednu sezonu'' kaže šef ekipe Andy Webb.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.