Marussija traži nove investitore

Novca je sve manje

Marussija traži nove investitore

M. Maksimović

Ekipa Marussije je uz sve većim problemima.Nema bodova, sve je manje i nova. Timo Glock i Charles Pic nisu uspjeli ove sezoni doći ni blizu bodova.U takvoj situaciji je potrebno naći nove investitore.

Šef ekipe, Andy Webb navodno je već ušao u pregovore sa potencijalnim investitorima koji bi ekipi preko sponzora trebali osigurati neophodan novac.Po riječima Andyja Webba troškovi u ekipi su dodatno porasli s obzirom da je povećan broj zaposlenih u ekipi, te da je određeni novac uložen u infrastrukturu, na fabriku.

 

Nezvanično, trenutačna vrijednost Marussije iznosi 72 miliona eura, ali ekipa mora vratiti kredite u visini od 125 miliona. Ono što svakako nije za odbaciti jeste činjenica da Marussija nije najlošija ekipa u poretku konstrutkora, posljednja dva mjesta drže Caterham i HRT.Ukoliko bi Marussija zadržala to deseto mjesto, nešto novca bi stiglo i od FIA-e. Marussia F1 Team je nastala na temeljima Virgin Racinga, tehnički direktor je Nikolai Vladimirovich Fomenko, nekadašnji muzičar, glumac, vozač u FIA GT prvenstvu i vozač na utrkama Le Mansa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti