Massa: Alonso je riskirao

Brazilac je startao kao drugi, završio je kao četvrti

Massa: Alonso je riskirao

M. Maksimović

Iz tabora Ferrarija nisu najavljivali pobjedu, ali su na kraju imali Fernanda Alonsa na drugom i Felipea Massu na četvrtom mjestu. Kao ekipa Ferrari je osvojio najviše, 30 bodova. 

Nakon utrke Brazilac je izjavio kako nije bilo timskih naredbi, odnosno kako je Alonso sam donio odluku koja mu se isplatila do kraja. Massa je u kvalifikacijama završio ispred Alonsa, ali je Španac napravio kasnije dobar posao ranijim drugim ulaskom u boks.

 

''Morate biti razočarani kada se borite za postolje i utrku završite na četvrtom mjestu na ovakav način, kad ovako izgubite dvije pozicije. Fernando je ranije ušao u boks, jer smo planirali zaustavljanje tri- četiri kruga kasnije. Fernandove gume su bile potrošene, prihvatio je rizik i tu mu se isplatilo. Uvijek je laške otići ranije u boks kada pokušavate nekoga stići, ovaj put je Fernandova strategija bila prava. Ja sam razočaran, ali i zadovoljan'' tvrdi Felipe Massa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.