Massa: Kao da sam pobijedio

Nakon još jednog poteza u Ferrariju

Massa: Kao da sam pobijedio

M. Maksimović

U Ferrariju ne odustaju od borbe za naslov, iako realno njihov bolid ne može parirati Red Bullovom. Situacija je takva da jednostavno u Ferrariju ne biraju sredstva, a to je još jednom na svojoj koži osjetio drugi vozač Felipe Massa. 

Massa u vrijeme vladavine Fernanda Alonsa je u istoj poziciji, baš kao i Barichello iz vremena dominacije Michaela Schumachera. I jedan i drugi su se znali suočiti sa radio porukama o sklanjaju, o nerezonskim pozivima u boks, a sada je Massa doživio još nešto.

 

Nakon što je Brazilac odradio vrlo dobre kvalifikacije u Ferrariju su povukli zanimljiv potez. Skinuli su pečat sa (ispravnog) mjenjača na Massinom bolidu, Brazilac je pomaknut pet mjesta unazad u poretku, a sve kako bi Alonso dobio priliku da starta sa čiste strane staze.

 

Da stvar bude zanimljivija, prije utrke i poteza na koji će se odlučiti iz Ferrarija su se oglasili kako su zabrinuti za stanje mjenjača u Massinom bolidu. Razumljivo, Massa je prihvatio ovu odluku ali je bio poprilično razočaran. Na stazi je još jednom odradio dobar posao sa slabim bolidom i na kraju završio kao četvrti iako je startao sa 11.mjesta.

 

''Ovo je bila moja najbolja utrka ove sezone. Startao sam kao 11. i na kraju završio četvrti. Za mene je ovaj rezultat ravan pobjedi. Nisam bio sretan nakon stvari koje su se dogodile par sati prije utrke i teško bi ste danas pronašli drugog vozača koji bi u bilo kojoj drugi ekipi bio spreman uraditi isto.Ipak, znam koliko su te stvari važne za našu ekipu'', rekao je Massa nakon utrke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.