Massa mora nešto napraviti u Belgiji i Italiji

Brazilac pod ultimatumom

Massa mora nešto napraviti u Belgiji i Italiji

Status drugog vozača Ferrarija, Felipea Masse bit će poznat nakon utrke za VN Italije u Monzi. Massa je prošlu sezonu završio na sedmom mjestu sa 122 osvojena boda, ove godine je sakupio do sada 61.

Najbolji rezultat bilo mu je treće mjesto iz Španije, nakon čega je imao dva odustajanja, dva osma i jedno šesto mjesto. Predsjednik Ferrarija Luca Di Montezemolo je sve nezadovoljniji ostvarenim rezultatima brazilskog vozača koji je dobio ultimatum. Massa se mora ostvariti dva dobra rezultat u Belgiji i Italiji, po mogućnosti plasman na pobjedničko postolje bi bio idealan scenarij, ako želi i naredne godine voziti za ovu ekipu.

Automatski se postavlja pitanje ko bi mogao biti zamjena za Massu u Ferrariju. Kimi Raikkonen, mladi Jules Bianchi, Nico Hulkenberg, pa čak i Paul di Resta su vozači koji se dovode u vezu sa Ferrarijem. U kojoj ekipi bi Massa mogao nastaviti svoju karijeru. Za sada se spominju Lotus gdje bi mogao recimo naslijediti Raikkonen, te Williams.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.