Massa na čelu spektakla

Ferrari želi u Guinnesa

Massa na čelu spektakla

Teme:

Ferrarijev vozač Felipe Massa je pomogao u ostvarenju novog rekorda na stazi Silverstone. Uz to, Ferrari je organizirao i najvaću paradu svojih automobila do sada.

Domaćin ovog događaja bila je staza British Grand Prix, učestvovalo je rekordnih 946 automobila, za razliku od dosadašnjih 490 na stazi u Japanu 2008. godine.



"Bilo je to nezaboravno iskustvo. Za mene je čast biti dio ovog događaja sa toliko automobila na stazi", izjavio je Massa koji je bio na čelu kolone.

Ovaj događaj je izazvao oduševljenje kod mnogih ljubitelja Ferrarija. Učestvovali su mnogobrojni automobili sa područja Velike Britanije i time su nastojali oboriti Guinnesov rekord.

Ferrari je po automobilu odvojio pet funti u dobrotvorne svrhe, za pomoć porodicama članova industrije motora. Ispunjeni su svi mogući uvjeti za ulazak u Guinnesa, do kraja sedmice se očekuje potvrda da je oboren rekord.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.