Massa najbrži prvog dana testiranja u Silverstoneu

Samo četiri vozača ispod 1:36

Massa najbrži prvog dana testiranja u Silverstoneu

Brazilac Felipe Massa završio je na vrhu poretka prvog dana trećeg ovosezonskog testiranja u Silverstoneu. Massa je tokom dana odradio 42 kruga a najbolji je bio u vremenu 1:35.242.

Najbliži Massi bio je Australac Daniel Ricciardo koji je u završnici ostao na svega + 0.006 sekunde iza najbržeg.

Trenutno vodeći u prvenstvu Nico Rosberg je bio treći sa zaostatkom od 0.331 sekunde, dok je Adrian Sutil u poslednjim trenucima zauzeo četvrto mjesto. Pomenuta četvorka je jedina išla ispod 1:36. Kimi Raikkonen očekivano nije nastupio nakon neugodne nesreće u nedelju, pa je njegov mjesto zauzeo Pedro de la Rosa. Španac nije mogao bolje od 1:37.988 što je bilo dovoljno za 10.mjesto.

Od novih lica na stazi su bili još Stoffel Vandoorne i  Will Stevens. Belgijanac Vandoorne trenutačno vozi u GP2 seriji dok je danas testirao za McLaren. Odvozio je 71 krug i završio na solidnom šestom mjestu sa 1:36.462 odnosno sa 1.220 sekundi zaostatka za Massom. Britanac  Will Stevens je vozio za Caterham i bio je najlošiji sa 1:40.627

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.