Massa nezadovoljan zbog napretka

Prljaviji dio staze pokvario uobičajeno slavlje

Massa nezadovoljan zbog napretka

U normalnim okolnostima bi dobivanje viška pozicije na startu bilo razlog za slavlje, ali to nije bio slučaj kod Masse poslije kvalifikacija za VN SAD-a.

Felipe Massa je imao sedmu startnu poziciju za današnju utrku, a nakon što je Romain Grosjean kažnjen nazadovanjem za pet mjesta, Brazilac je napredovao. To ga stavlja na pogrešnu stranu staze prilikom starta i zato on nije pretjerano sretan pomakom za jedno mjesto.

 

" Ovo je prvi put da nismo sretni sa dobivenom pozicijom. Start sa prljavije strane staze ne ostavlja prostor za radost", rekao je Massa.

 

Prašina je bila jedan od glavnih problema na novoizgrađenoj stazi u Austinu. Timovi predviđaju da bi to mnoge vozače u startu moglo koštati dvije pozicije odmah nakon prve krivine.

 

Ferari je u ovoj sezoni vozio lošije u kvalifikacijama, dok su na dan utrke bili u puno boljem stanju nego se očekivalo. Ovog puta moraju napraviti isto da bi Fernando Alonso zadržao nade za titulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.