Massa sve bliže izlaznim vratima Ferrarija

Sutil, Perez, Di Resta, mogući nasljednici

Massa sve bliže izlaznim vratima Ferrarija

M. Maksimović

Pet utrka je iza nas, Felipe Massa je ostvario tek jedan plasman među deset najbolji, zauzeo je deveto mjesto u Bahrainu. U ekipi Ferrarija polako gube strpljenje i sve više razmišljaju o eventualnoj zamjeni drugog vozača.

većina stranih medija piše o odlasku Mase iz Ferrarija već nakon utrke u Monte Carlu.Ono što u ovom trenutu kvari planove Ferrarija, jesu konstruktorski bodovi, jer Massa je osvojio 59 manje od Alonsa. A upravo je borba za konstruktorski naslov vrlo važna zbog novca kojeg će kasnije dobiti ekipa.

''Od Felipea očekujemo da odmah u Monaku reaguje na najbolji način jer su nam njegovi bodovi itekako važni u borbi za konstruktorsko prvenstvo'' pojašnjava situaciju sa brazilskim vozačem, šef ekipe Stefano Domenicali.

U ovakvoj situaciju mediji špekulišu o njegovom nasljedniku u ekipi. Spominje se Adrian Sutil koji je viđen u boksu Ferrarija proteklog vikenda u Španiji, zatim Sergio Perez član Ferrarijeve vozačke akademije, te Paul Di Resta i Jules Bianchi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.