Massina budućnost u Ferrariju upitna

Gerhard Berger nesiguran u vezi produžetka ugovora

Massina budućnost u Ferrariju upitna

Bivši Ferrarijev vozač se pita da li tim treba zadržati Felipea Massu u sezoni 2013.

Massina budućnost je bila centar špekulacija neko vrijeme. Nekoliko vozača već konkuriše na njegovu poziciju u slučaju da Ferrari odluči da Brazilac nije zaslužio novi ugovor.

 

Kao moguća zamjena spominje se Sergio Perez koji je u sve boljoj formi, neka od rješenja su isto tako Nico Hulkenberg i Paul di Resta.

 

Massa je u Japanu završio na drugom mjestu i nakon toga su u Ferrariju počeli razmišljati i u pravcu produženja ugovora, ali bivši vozač ovog tima smatra da to i nije najbolji potez.

 

" To jednostavno nema smisla. Nikad se ne radi samo o jednoj utrci. Ja bih na njegovo mjesto stavio Hulkenberga ili di Restu. Oni su mladi i brzi, a to je ono što je timu potrebno za borbu u poretku konstruktora", izjavio je Gerhard Berger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.