Max Chilton drugi vozač Marussije

Zamjena za Charlesa Pica

Max Chilton drugi vozač Marussije

M. Maksimović

Britanac Max Chilton je potvrđen kao drugi vozač ekipe Marussije. To je potvrdio vlasnik ekipe ekipe Nikolay Fomenko.Chilton će zamijeniti u ovoj ekipi Francuza Charlesa Pica koji je ove sezone ostao bez bodova, a njegov najbolji rezultat bilo je tek 12.mjesto u Brazilu. 

Sada je priliku dobio Britanac čiji je otac  Grahame Chilton, dopredsjednik američke osiguravajuće kompanije Aon Corporation, što svakako nije za odbaciti s obzirom na finansijske probleme koji prate ovu ekipu. Nezvanično se spominje i sponzorski paket od 11.5 miliona eura sa kojim bi Chilton učestvovao, što svakako nije za odbaciti. U sezoni koja je iza nas, Chilton je nastupao također za ekipu Marussije u GP2 seriji. Tamo je završio na četvrtom mjestu sa 169 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.