Max Chilton rezervni vozač Marrusia F1 Teama

Prilika za mladog Chiltona

Max Chilton rezervni vozač Marrusia F1 Teama

M. Maksimović

Max Chilton je od četvrtka zvanično rezervni vozač Marussia F1 Teama.Britanac će od VN Japana u Suziki biti stalni dio ekipe kao vozač koji prisustvuje sastancima za trkačkim inžinjerima kako bi što spremnije dočekao eventualnu priliku. 

Max Chilton ima 21 godinu, u svijetu auto-moto sporta je prisutan od 2005.godine.Nastupao je između ostalog u Britanskoj Formuli 3, Formuli Renault, odnosno GP2 Asia Seriji.Tamo je nastupao kao vozač Marussia Carlin Teama.U ovoj godini je stigao do pobjede i dva pole positiona.Ostvareni rezultati su bili svojevrsna ulaznica u F1 Team Marussije 

 

''Max je imao nekoliko sjajnih nastupa. Osjetio se napredak u svakom novom krugu.Posebno smo bili oduševljeni nastupom u Mađarskoj gdje je Max prvo izborio pole position, a onda i pobjedu.On je već imao priliku da testira naš bolid na testu mladih vozača, a sada mu se ukazala prilika da radi sa timom'' kaže John Booth.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.