Max Verstappen osvojio 30. pol-poziciju u karijeri

VN Katara

Max Verstappen osvojio 30. pol-poziciju u karijeri

Eldar Ganibegović

Max Verstappen po 30. put je osvojio pol-poziciju u karijeri. Sada je to učinio u Kataru.

Svjetski prvakMax Verstappen stigao je do pol-pozicije u Kataru, svoje 30. u karijeri. 

U Kataru je ostvario najbolju startnu poziciju sa vremenom 1:23.778. Za vozača Red Bulla ovo je 10. pol-pozicjia ove sezone. 

Verstappen, koji je inače i lider u poretku, približio se cilju. To su svakako tri boda koji bi mu osigurali treću titulu u karijeri. 

Zajedno s Verstappenom u prvom redu biti će George Russel iz Mercedesa. Zaostajao je samo 441 hijaditinku sekunde. 

Lewis Hamilton i Oscar Piastri su u drugom redu, a u trećem Fernando Alonso i Charles Leclerc. 

Oglasi

Pierre Gasly, Esteban Ocon, Valtteri Bottas i Lando Norris zatvaraju prvih deset. 

Kvalifikacije za sprint utrku su zakazane za subotu u 15 sati, dok će utrka početi u 19:25 sati.

Nova ekipa u Formuli 1

Na konkurs FIA-e javila su se četiri tima, a prema posljednjim infomracijama iz svjetske auto-moto kuće prošla je samo kandidatura Andretti tima iza kojeg stoji General motors, odnosno Cadillac.

Bolid Cadillaca bi se mogao pojaviti na gridu već naredne sezone, ako zadovolje preostala testiranja do kraja ove kalendarske godine.

Naravno, nije poznato koji bi vozači sačinjavali ekipu, ali i to bi se brzo definisali ako ekipa dobije zvaničnu dozovolu za nastupe u narednoj sezoni Formule 1.

FIA je procijenila i sa tehničke i sportske strane da Andretti-Cadillac ispunjava sve uslove da bude novi tim u Formuli 1.

Ipak za konačan pristup najbržem karavanu na svijetu trebaju sačekati licencu Formule 1, odnosno njenih vlasnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi