McLaren i dalje traži glavnog sponzora

Moguće je da ostanu bez glavnog sponzora do kraja sezone

McLaren i dalje traži glavnog sponzora

Teme:

Već duže vrijeme priča se o tome koja bi kompanija mogla naslijediti Vodafone na mjestu glavnog sponzora McLarena, međutim još uvijek je to mjesto " slobodno" .

Još ranije je prije početka sezone Ron Dennis nagovijestio da će krenuti bez glavnog sponzora. Nešto kasnije se počelo pričato o Sonyju, odnosno o vodećem proizvođaču brijaćih aparata i žileta, Gillette-u. Ono što je činjenica jeste da McLaren jop uvijek nema glavnog sponzora i pitanje je da li će ga imati do kraja sezone. U javnosti se pojavilo novo ime, japanska firma Rakuten koja je bila spremna ponuditi 60 miliona dolara po sezoni, ali očito dogovor nije postignut. Svoju priliku u ovakvoj situaciji mogao bi iskoristiti Lotus koji će također ući u pregovore sa kompanijom iz Tokya.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.