Mclaren i Mercedes kao nekada

Obnavlja se saradnja

Mclaren i Mercedes kao nekada

A. Čaušević

Od 2021. godine Mclaren i Mercedes će ponovo sarađivati zajedno. 

Nakon sedam godina pauze Mclaren će opet koristiti motore Mercedesa nakon što je to prethodno radio od 1994. do 1995. godine.

"Ovaj dogovor je veoma važan korak ka povratku uspjesima. Mercedes je lider i kao tim i kao pogonski agregat, tako da je bilo logično da uspostavimo saradnju sa tom kompanijom", kazao je šef Mclarena, Zak Brown.

Engleski tim je bio izuzetno uspješan kada ja prethodni put koristio motore Mercedesa sa osvojenih nekoliko šampionskih tituala.

Svjetski prvaci su bili Mika Hakkinen i Lewis Hamilton, dok su veoma konkurentni bili kada su vozači bili David Coulthard i Kimi Raikkonen.

Top Komentari

epa
WTF ?! "Nakon sedam godina pauze Mclaren će opet koristiti motore Mercedesa nakon što je to prethodno radio od 1994. do 1995. godine". Da li iko od vas nazovi novinara prati imalo F1?? da iko prati nikada nebi ovu vijest napisao ovo vijest napisana samo da ima na stranici. Cuj samo recenice nakon 7 godina pauze koristit motore mercedesa koje je koristio od 94 do 95 kao da zivimo u 2002.... za vasu informacijiu u sezoni 94-95 mclaren je koristio peugeot motore a od 95 pa sve do 2014 je koristio mercedesove motre...
4 0
RASanticeva
A Montoya ništa?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi