Mclaren isprobao Hondin motor

Nakon 22 godine pauze

Mclaren isprobao Hondin motor

Teme:

Nije bilo kao nekad (bolid u crveno bijelim bojama), ali ono najvažnije, McLaren i Honda su ponovo zajedno na stazi. Na Silverstoneu je odrađen prvi test s Hondinim V6 motorom u bolidu koji predznak razvojnog.

Izlazak na stazu bolida u McLareni i Hondi su iskoristili kako bi provjerili stvari koje su vezane za novi motor i šasiju, ali i ostale stvari koje su povezane sa samim motorom. Također provjeravani i IT linkovi između staze te McLarenovih i Hondinih centara. Testni vozači Oliver Turvey je dobio priliku da isprobaju bolid koji u tzv. promotivnom danu može proći maksimalnih 100 km dužine i maksimalnih 100 km/h brzine na tvrdim Pirellijevim demo gumama.

Kada je u pitanju motor, ovaj koji je bio na raspolaganju nosi oznaku OX2 i riječ je o drugom prototipu koji je proizveden za aktuelni ciklus. Posljednju pobjedu na jednoj utrci ekipa McLarena je sa Hondim motorom ostvarila 1992. godine, u Australiji. Slavio je tada Gerhard Berger ispred Michaela Schumachera i Martina Brundlea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.