McLaren kopira Lotusov nos

U potrazi za boljim rezultatom

McLaren kopira Lotusov nos

Teme:

S obzirom na činjenicu da McLaren ima problema u posljednje vrijeme, šef ekipe Eric Boullier zajedno sa Jonathanom Nealeom spremaju pojačanja za svoju ekipu.

To bi trebali prije svega biti Peter Prodromou, ali i aerodinamičari iz Saubera Tony Salter i Lotusa Guillaume Cattelan. Ova ekipa već polako priprema neke promjene kada je u pitanju aerodinamika bolida. Prema najavama McLaren bi mogao u Španiji isprobati svoju verziju Lotusovog asimetričanog nosa. Već određeno vrijeme McLaren u svom vazdušnom tunelu testira upravo tu svoju verziju asimetričnog nosa.

" Mi smo razmatrali neke verzije, ali nisu odgovarale našem bolidu. Lotus je izgubio dosta inženjera koji su otišli u druge timove, što znači da sada ostali imaju saznanja o njihovoj tehnologiji " kaže  Pat Symonds

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.