McLaren mijenja Mercedes Hondom

Hondini inženjeri došli u Woking

McLaren mijenja Mercedes Hondom

M. Maksimović
Teme:

McLaren Mercedes je pet godina koristio Hondine motore,u tom periodu osvojena su četiri naslova, tačnije Ayrton Senna je četiri puta bio prvak. Zato i ne čudi najava nove saradnje Japanaca i Britanaca. 

Nezvanično, već su pojedini inženjeri stigli u McLarenov tehnološki centar u Wokingu. Još ranije su u Hondi izjavili kako su spremni na povratak u Formulu 1, u novoj turbi eri kada se budu koristili V6 agregati. Ono što je sigurno, jeste da McLaren ima važeći ugovor sa Mercedesom.

 

''Ima imamo ugovor sa Mercedesom za naredne tri godine. Puno se u posljednje vrijeme priča o povratku Honde, ulasku Porchea, Hyundaija, što bi svakako bilo dobro jer ne znamo šta donosi budučnost'' kaže Martin Whitmarsh

 

Toto Wolff, izvršni direktor Mercedesa kaže kako Mercedes ima dugoročne planove sa McLarenom, ali je i on svjestan kako bi McLaren vrlo lako mogao raskinuti ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.