McLaren mora nešto promijeniti na bolidima

Loš nastup u Australiji

McLaren mora nešto promijeniti na bolidima

M. Maksimović
Teme:

McLaren se nije proslavio na VN Australije. Najbolji McLaren bio je onaj Jensona Buttona koji je završio tek na devetom mjestu dok je Sergio Pérez bio 11. Zaostatak obojice je bio ogroman, preko minute, ali opet Button je uspio osvojiti dva boda.

Za utrku u Maleziji, ekipa iz Wokinga priprema neke nove dijelove koji će stići na lice mjesta.

 

''Imat ćemo određene nove dijelove na bolidu, radi se o dvije vrste. Jedan dio dijelova je uobičajan, drugi je eksperimentaln i vezan je za degradaciju guma. Radili smo na bolidu, neke stvari smo popravili ali vidjet ćemo kako će sve to izgledati na stazi. Nadamo se boljem u Maleziji'' naglašava sportski direktor Sam Michael. Prošle godine je Lewis Hamilton završio na trećem mjestu, dok je Jenson Button bio tek 14. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.