McLaren opet u problemima

Kvar će tek otkloniti u subotu

McLaren opet u problemima

Teme:

Na početku dana je izgledalo kako bi ovo mogao biti dobar dan za McLaren. Button je odradio nekoliko stintova, postavio je solidna vremena (1:28.182), ali je nakon svega 21 kruga morao u garažu.

Ovaj put se pokvario MGU-K generator. Da stvar bude gora, redizajnirani Hondin neće stići prije subote, tako da Fernando Alonso mora biti spreman na probleme i u petak.

"Problem je bio prisutan u samo jednom dijelu, ali smo prisiljeni promijeniti cijeli motor. Tokom večeri imat ćemo dosta posla, probat ćemo promijeniti što možemo kako bi Fernando mogao voziti sutra. Da se problem više ne bi ponovio morat ćemo koristiti redizajniranu komponentu. Nažalost, nećemo je dobiti prije subote" kaže Hondin motorsportski direktor Yasuhisa Arai.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.