McLaren predstavlja bolid 25.januara

Prije prvih predsezonskih testiranja

McLaren predstavlja bolid 25.januara

Teme:

Novi bolid McLarena, trebao bi biti predstavljen 25.januara prije prvog predsezonskog testiranja u Jerezu. Ono što je sigurno novi bolid neće imati pull - rod niti performanse šasije bolida MP4-28.

Ono što se može očekivati kada su u pitanju nove stvari jeste inovativni sistem vješanja. Ovaj sistem će McLaren testirati u Jerezu nakon čega će biti odlučeno da li će ostati ili ne na bolidu. Također nije poznato u kakvoj boji će se predstaviti McLaren s obzirom da je McLarenu istekao dugogodišnji ugovor sa Vodafonom. Nije isključeno da bolid bude u narandžastoj boji koja je omiljena Rona Denisa.

Što se tiče motora on će biti još naredne godine Mercedesov nakon 20 godina saradnje. Iz Mercedesa su istakli kako će do McLarena doći samo osnovne informacije ponajviše zbog straha da bi važni podaci mogli stići do Honde sa kojom McLaren ponovo ulazi u posao 2015.godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.