McLaren želi u Formulu E

Whitemarsh izrazio želju

McLaren želi u Formulu E

M. Maksimović
Teme:

Šef ekipe McLarena, Martin Whitmarsh je nagovijestio kako bi ova britanska ekipa mogla imati svoju ekipu u Formuli E.Radi se o novoj seriji koja će startati 20014.godine, a posebna je po tome što će bolidi koristiti električnu energiju.

Prema najava iako će utrke tek startati 2014.godine, u ovoj Formuli E trebalo bi nastupiti deset ekipa sa po dva vozača. 

 

''McLaren je zainteresovan i želimo se priključiti novoj seriji.Ko zna možda ćemo učestvovati sa svojom ekipom.To bi bilo dobro za nas iako bi smo bili zadovoljni da na bilo koji način budemo dio te nove priče'' izjavio je Whitmarsh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.