McLarenov M26 na aukciji ovog vikenda

Bolida Jamesa Hunta

McLarenov M26 na aukciji ovog vikenda

Teme:

Bolid McLarena M26 u kojem je James Hunt ostvario posljednju pobjedu u karijeri ide na aukciju. Hunt je filmiski opisanoj sezoni godinu ranije osvojio naslov svjetskog prvaka, nakon čega je u sljedećoj slavio još samo tri puta.

Na VN Velike Britanije, u Americi i na kraju u Japanu. Utrka je vožena 23.oktobra 1977.godine, a Hunt je pobjedio ispred Reutemanna i Patricka Depaillera. Na kraju sezone Hunt je bio peti, Lauda se okitio naslovom svjetskog prvaka, dok je sjajni Britanac propustio priliku da poveže tri pobjede zaredom, jer je u Kanadi odustao nakon čega je udario redera koji ga je zaustavljao da se vrati na stazu. Bolid bi prema najavama mogao dostići cifru od 1.8 miliona dolara. Aukcija će biti održana u blizi Yas Marine u Abu Dhabiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.