Mercedes u problemima

Haug: Svjesni smo da moramo popraviti puno toga

Mercedes u problemima

Brawnov zamjenik, Norbert Haug, je priznao da tim ima puno posla za odraditi, nakon još jednog razočaravajućeg pojavljivanja u Indiji.

Mercedes već treću utrku za redom nije osvojio bodove, Nico Rosberg je u Indiji bio blizu osvajanja desetog mjesta, ali ga je pretekao Bruno Senna. U posljenjde vrijeme ne postoji ništa čime bi Norbert Haug mogao biti zadovoljan.

 

" Michael je imao kontakt odmah u prvom krugu i to je uzrokovalo da ode na kraj kolone nakon što je izišao iz boksa. Odustao je pet krugova prije kraja zbog problema sa mjenjačem. Nico nije imao sreće da osvoji bodove nakon što je startao sa desete pozicije. Imamo puno posla do kraja i svi u timu su svjesni toga", izjavio je Haug.

 

Mercedes je imao nekoliko promašaja u posljednje tri utrke i za njih je sad bitna svaka desetinka u finišu sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.