Mercedes uvodi timske naredbe

Wolff za, Lauda protiv

Mercedes uvodi timske naredbe

Potpuno neočekivano dosta problema sa timskim odredbama imali smo na otvaranju nove F1 sezone. Kroz četiri utrke vidjeli smo kako je taj problem prisutan u Williamsu, Red Bullu pa i u najboljoj ekipi za sada, Mercedesu.

Lewis Hamilton i Nico Rosberg su imali svoj duel u Bahreinu, ostaje pitanje kako će stvari funkcionisati u nastavku sezone s obzirom da su Hamilton i Rosberg u vrhu poretka. Do sada čini se nije bilo timskih naredbi u Mercedesu, ali bi ih moglo biti u nastavku sezone.

“Možemo doći u situaciju kada ne smijete izgubiti puno vremena u borbi s timskim kolegom ako imate protivnika odmah iza leđa. U Bahreinu smo imali poseban slučaj jer smo bili izrazito dobri i imali smo jako veliku prednost, pa je situacija bila drugačija. Kada se pojavi ozbiljan situacija, onda morate smanjiti rizik. Konkurencija je najvažnija, to je pravilo broj jedan, ne timski kolega " mišljenja je  jedan od vodećih ljudi Mercedesa Toto Wolff. Zanimljivo, Niki Lauda ima potpuno drugačije mišljenje.

" I Lewis i Nico su samo vozači. Zato ih treba ostaviti na miru, sve dok se ne sudare " kaže Lauda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti