Mercedesov W03 na stazi

Četiri dana prije zvaničnog predstavljanja

Mercedesov W03 na stazi

M. Maksimović

Vodstvo Mercedesa je najavilo kako će novi bolid W03 zvanično biti predstavljen 21.februara u Barceloni, međutim jučer se pojavio video materijal sa Silverstonea. Tamo su Michael Schumacher i Nico Rosberg odradili ”shakedown”.

Pravilo da svaka ekipa ima pravo da odradi 100 km tokom jedne godine u promotivne svrhe, Mercedes je iskoristio za svojevrsno tehničko testiranje. Tako su Nico i Michael tokom jučerašnjeg dana odvozili 100 krugova, svaki po pedeset.

Niti jedan niti drugi nisu imali pravo voziti iznad 100 km/h, a na raspolaganju su imali gume koje se koriste prilikom snimanja reklama i ostalih stvari.

Ostale ekipe su sa nestrpljenjem su čekale novi bolid Mercedesa, ali teško mogu vidjeti nešto spektakularno u kratkim video isjećima koji su se pojavili jučer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.