Mercedesu i Pirelliju samo opomena

Sud presudio, krivi su

Mercedesu i Pirelliju samo opomena

M. Maksimović

Nakon saslušanja koje je trajalo sedam sati u četvrtak, sudu u Parizu je danas proglasio krivim ekipu Mercedesa zbog nepoštivanja pravila. Zajedno sa Mercedesom, kažnjen je i Pirelli.

I Mercedes i Pirelli su kažnjeni samo opomenom s tim da Mercedes nema pravo učestvovanja na testiranju mladih vozača. U ''sastavu'' Međunarodnog tribunala našli su se Edwin Glasgow, Christy Harris, Patrick Raedersdorf i Anthony Scott Andrews.

''Tokom tri dana testiranja mladih vozača ekipe imaju  punu kontrolu nad testiranjem i imaju pristup svim podacima o gumama i bolidima. Tribunal nam je odlučio zabraniti učestvovanje u  nekom od događaja u organizaciji FIA-e, testiranje mladih vozača je upravo takva prilika” rekao je nakon presude Paul Harris advokat Mercedesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti