Michael i dalje u komi

Nezvanično: Schumacher već dva puta operisan

Michael i dalje u komi

Michael Schumacher je i dalje kritično, iako vrlo malo pravih informacija stiže iz Univerzitetske klinike u Grenobleu. Posljednje saopštenje koje je bilo službeno se pojavilo sinoć u kojem je između ostalog stajalo:

"Schumacher je pretrpio teške povrede glave s mogućnošću da padne u komu, što je zahtijevalo hitnu neurohiruršku intervenciju", službeno je saopštenje  bolnice u Grenobleu koje prenosi francuski dnevnik „Le Dauphiné Libéré“. 

Glasnogovornik bolnice u Grenobleu Jean-Marc Grenier je još sinoć istakao kako do presice koja je najavljena u 11 sati nema službenih objava, a Schumacherova glasnogovornica Sabine Kehm je zamolila da se poštuje privatnost porodice.

Poznati francuski neurohirurg Camille Blondeau za francuski TF1 ponudio je tri moguća scenarija razvoja situacije:

- Schumacher će se za nekoliko dana probuditi iz kome bez ozbiljnijih traumatskih posljedica.
- Probudit će se iz kome, ali imat će neurološke i fizičke posljedice.
- Neće se probuditi.

Nezvanične informacije govore kako je Michael tokom jučerašnjeg dana odnosno noći dva puta operisan te će u komi ostati narednih 48 sati. U bolnici u Grenoblu je jedan od Michaelovih doktora Johannes Peil.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti