Michaelov Benneton prodan na aukciji

Bolid u kojem je osvojio prvu titulu

Michaelov Benneton prodan na aukciji

Bolid sa kojim je Michael Schumacher osvojio prvi naslov prvaka 1994.godine, danas je na aukciji za 740.000 eura.

Londonska aukcijska kuća Bonhams prodala je u nedjelju Schumacherov Benetton-Cosworth Ford iz 1994. godine zasad nepoznatom kupcu koji će na stazi u Ascari Race Resortu u španjolskoj Rondi ujedno imati priliku i testirati ga. Radi se o bolidu koji je pokretao Ford Zetec-R motor 3.5 VB sa kojim je Michael te godine sakupio 92 boda. Ukupno je slavio na osam utrka i na kraju je imao samo jedan bod prednosti u odnosu na Damona Hilla.

Odluka o prvaku pala je u posljednjoj utrci na kojoj su u 35.krugu odustali i Schuamcher i Hill što je bilo dovoljno tada mladom njemačkom vozaču da dođe do prvog naslova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.