"Mislim kako je iza mene veoma uspješna godina"
EPA

Sainz zadovoljan prošlom sezonom

"Mislim kako je iza mene veoma uspješna godina"

E. Ganibegović

Carlos Sainz izjavio je kako je za ovu godinu odabrao agresivniji pristup koji mu je na kraju donio prelazak u Renault.

Španjolac je u 16 utrka koliko je vozio za Toro Rosso u devet njih došao do bodova. Najbolje vrijeme je imao u Singapuru i Monacu. Ali, odustao je čak šest puta, a pola njih se desilo zbog incidenta.

Unatoč svemu, Sainz vjeruje kako se odluka o agresivnijem pristupu isplatila nakon što je osvojio devet omjesto u poretku vozača.

"Ove godine sam bio agresivniji. Morao sam biti inače ne bih došao do bodova, pogotovo kada se s Toro Rossom nisam kvalificirao u prvih deset", rekao je Sainz.

"To je možda značilo da sam iamo nešto više odustajanja od željenog, ali mislim da se isplatilo. Ako pogledajte poredak vozača i moje bodove, s mogućnostima koje sam imao, mislim da je ovo bila vrlo pozitivna godina."

Španjolac je također govorio o svom prelasku u Renault.

"Uvijek sam govorio kako ću raditi svoj posao, ali to ovisi o poziciji u kojoj se nalazim. Tijekom 2015. nisam toliko riskirao zbog toga što sam učio, želio sam završiti sve utrke."

"Prošla godina još uvijek je bila malo konzervativna zbog određenih razloga. Želio sam da ova sezona bude posebna. Iskoristio sam svoje prilike i evo me u Renaultu."

"Znao sam da moram odraditi nešto više kako bih završio u Renaultu na kraju ove godine", izjavio je Sainz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi