Svijet priča o stravičnoj nesreći: Jezive scene sa staze ostavile su mnoge bez riječi
Foto - Screenshot

Strašan udarac

Svijet priča o stravičnoj nesreći: Jezive scene sa staze ostavile su mnoge bez riječi

M. Šljivak

Japanski vozač Mitsunori Takaboshi doživio je tešku nesreću tokom jedne trke u svojoj zemlji.

Nesretni Takaboshi jurio je 290 kilometara na sat u potjeri za Yuhim Sekiguchijem na stazi Fuji, a zatim se ispred njih pojavio Takeshi Suehiro, čiji je automobil iz nepoznatog razloga stao na stazi.

Takaboshi je ekspresno reagovao kako bi izbjegao direktan udar u protivniči automobil, ali je zbog toga izgubio kontrolu i doživio je zaista stravičnu nesreću.

Udario je u zid na ciljnoj ravnini, a zatim se ostatak uništenog bolida nekoliko puta okrenuo na stazi i doveo ga je u dodatnu opasnost.

Srećom, ostali vozači su bili oprezni i nije došlo do nekog naknadnog udara. Utrka je ubrzo prekinuta, a Takaboshi je prebačen u bolnicu na preglede.

On je prošao bez većih povreda. Ostao je međutim na ispitivanjima, dok se vrši istraga zbog čega je automobil Takeshijaa Suehira stao na stazi gdje brzine idu i preko 300 km/h.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi