Mjesec dana od nesreće: Schumacher i dalje u vještačkoj komi

Stanje nepromijenjeno

Mjesec dana od nesreće: Schumacher i dalje u vještačkoj komi

Ravno mjesec dana je prošlo od povrede nekadašnjeg pilota Formule 1 Michaela Schumachera, a je i dalje nepromijenjeno. 

Sedmostruki šampion najbržeg cirkusa na svijetu i dalje se nalazi na odjeljenju intenzivne njege na klinici u Grenobleu, a ljekari se sve rjeđe izjašnjavaju o njegovom zdravstvenom stanju, prenijeli su jutros francuski mediji.

Schumacherova portparolka Sabin Kem posljednji se put javnosti obratila 17. januara, kada je kazala da je njegovo stanje stabilno, ali još uvijek kritično.

Schumcher je primljen na odjeljenje intenzivne njege neurohirurgije Grenobleu 29. decembra prošle godine nakon jakog udarca u glavu prilikom pada na skijaškoj stazi. Od tada je stavljen u stanje vještačke, indukovane kome i operisan je dva puta sa neizvjesnim izgledima oporavka.

Komentarišući njegovo stanje, eminentni medicinski stručnjaci iznijeli su ranije mišljenje da je najbolja opcija za Schumachera da ga ljekari ne bude iz kome jer na taj način najbolje mogu kontrolisati njegovo stanje i disanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.