Mogućnosti Vettela i Alonsa

Slučajevi u kojima će jedan od ove dvojice biti prvak

Mogućnosti Vettela i Alonsa

Prošle su i kvalifikacije za sutrašnju utrku na Interlagosu i sve se svelo na finale sezone koje nas očekuje. Odluka dolazi u posljednjoj utrci sezone što raduje mnoge fanove ovog sporta. 

Razlika izmedju Vettela i Alonsa je 13 bodova, a na startu finala sezone startaju četvrti i osmi.

 

Mogućnosti za osvajanje titule jednog od dvojice vozača su slijedeće:

 

Vettel mora biti među prva četiri bez obzira gdje će Alonso završiti utrku, a osvojio bi titulu i u slučaju da Alonso ne uspije biti na podiju.

 

Alonso mora biti prvi u sutrašnjoj utrci, a da Vettel ne bude među prva četiri. Druga opcija za Španca je da bude drugi, a da Vettel ne završi utrku bolje od osmog mjesta. U slučaju da Alonso bude treći, potrebno je da Vettel ne bude bolji od desetog mjesta i time bi Ferrarijev vozač odnio naslov prvaka.

 

Fernando Alonso ima puno komplikovaniji raspored za sutra, dok sam Vettel vjeruje da bi kiša mogla donijeti mnoga iznenađenja. Ostaje da uživamo u finalu sezone i još jednoj odluci u posljednjem momentu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.