Montezemola ne zanima mišljenje drugih timova

Ne dodiruje nas mišljenje drugih

Montezemola ne zanima mišljenje drugih timova

Predsjednik Ferrarija Luca di Montezemolo izjavio je da ga ne zabrinjava to što drugi takmičari u Formuli 1 imaju za reći u vezi njihove taktike u protekloj sezoni koja je u pojedenim momentima bila kontroverzna.

Negativni komentari na račun Ferrarija su počeli pristizati nakon kvalifikacionog treninga za VN SAD-a poslije kojeg je Fernando Alonso na neuobičajen način dobio poziciju više kao poklon tima.

 

" Ne govoriti o drugim timovima, bila je jedna od stvari koje sam naučio od Enza Ferrarija. U Brazilu smo samo tražili da se FIA izjasni i prihvatili smo njihov odgovor", bile su riječi Montezemola.

 

Bez obzira na to što u Ferrariju ne pričaju o drugim timovima, ipak se da naslutiti da je izjava Italijana upućena ka Red Bullu zbog preticanja Vettela koje je FIA okarakterisala kao sasvim regularno.

 

" U Austinu smo sve uradili prema pravilima. Mogli smo lagati, ali ipak nismo. Mišljenje drugih timova o tome nas ne dodiruje , bez obzira što su našu taktiku nazvali prljavim trikovima."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.