Montezemolo: Bolje testiranja tokom sezone nego simulatori

Prvi čovjek Ferrarija razmišlja

Montezemolo: Bolje testiranja tokom sezone nego simulatori

Prvi čovjek Ferrarija, Luca di Montezemolo je izjavio kako treba razmišljati o povratku testiranja u toku sezone. Di Montezemolo je mišljenja kako je za sve ekipe puno bolje vratiti testiranja koja bi zamijenila simulatore što bi za ekipe bilo bolje, ali i jeftinije.

" Ovo je užas jer mi moramo trošiti novce na ove simulatore koji su skupi umjesto da testiramo svoje bolide u Fioranu i Mugellu. Testovi su dobra prilika kako za sponzore tako i za publiku a puno su jeftiniji od razvoja groznih simulatora".

"Ovo su stvari o kojima moramo više razgovarati u budučnosti. Ako neke ekipe nemaju novca za testiranja onda neka se okušaju u GP2 seriji ili kartingu. Ovako novi vozači imaju mogučnost upoznavanja bolida ali i sticanja iskustva".

"Ne želim da se sada stvori slika o meni kao nekom konzervativnom ljubitelju Formula 1, ali mislim da smo imali više prilika za testiranja u ovoj godini onda bi smo imali i manje problema sa gumama" naglašava Luca di Montezemolo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.