Montezemolo: Od Kimija očekujem pobjede, bodove

Alonso ostaje prioritet

Montezemolo: Od Kimija očekujem pobjede, bodove

Prvi put nakon što je potvrđen prelazak Kimija Raikkonena u Ferrari, predsjednik Luca di Montezemolo je progovorio o tome kakva će biti situacija kada je u pitanju vozačka postava, kakav odnos snaga očekuje, odnosno kako su tekli pregovori oko povratka Finca.

"Od Kimija tražim pobjede konstatntnost i podijume. Ova situacija koju imamo danas je dosta slična onoj kada se Niki Luada vratio. I on je u jednom trenutku rekao kako mu je dosta svega, utrkivanja, sada je priča sličma Kimijevoj. Pauza je dobro uticala na njega, vidjeli smo kako je dobro vozio, osvajao je bodove, čak i pobjeđivao. Ipak vozač koji je vozio za nas više nije isti kao ovaj kojeg smo zaposlili za narednu sezonu. Alonso će biti prioritet, ali sjećam se kako je Lauda po povratku pobjedio prosta u borbi za naslov" napominje Montezemolo.

Navijača Ferrarija, ali i ljubitelji automobilizma postavljaju pitanje kako će funkcionisati ekipa sa dvojicom vozača kao što su Alonso i Raikkonen.

"Domenicali je bio taj koji je obavio ključan posao u dovođenju Raikkonena. Ja sam Raikkonena kontaktirao prvi put deset dana prije VN Italije. Alonso je znao da ćemo dovesti Kimija za kojem smo se odlučili zbog težine naredne sezone. U igri je bio i Nico Hulkenberg . Mislim da smo napravili pravi potez za budučnost ekipe" dodaje Montezemolo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.