Montezemolo poziva Ferrari na oprez

Ferrari će dati 120 posto od sebe za osvajanje titule

Montezemolo poziva Ferrari na oprez

Predsjednik Ferrarija, Luca di Montezemolo, pozvao je tim da reaguje na pobjedu Sebastiana Vettela da bi Fernando Alonso uspio ostati u takmičenju za naslov prvaka.

Vettel je ostvario četrvtu pobjedu za redom prošlog vikenda u Indiji, a petu ove sezone i time napravio razliku od 13 poena u odnosu na Alonsa, uz preostale tri utrke do kraja.

 

Trenutno sve ide na ruku Red Bullu, Vettel je blizu osvajanja titule treću godinu za redom, ali di Montezemolo upozorava da je za Ferrari ključno da nastavi sa pritiskom da bi Alonso ostao u igri.

 

" Vozači i tim nikad nisu bili više ujedinjeni i odlučni da daju sve od sebe. Ujedinjeni smo više nego ikad i tim radi na poboljšanjima imajući u vidu da su ostale još tri utrke do kraja. Spremni smo dati 120 posto, baš kao i Alonso. Borićemo se za prvenstvo do zadnjeg kilometra", izjavio je predsjednik Ferrarija.

 

" Alonso je bio izvanredan u Indiji, a Massa je donio veoma važne poene u borbi za titulu konstruktora. Tim je imao savršenu taktiku i bio je pouzdan. Ne želim lošu sreću nikome, ali mislim da smo sa dva izlijetanja na startu u drugom dijelu sezone, mi platili veliku cijenu", dodao je di Montezemolo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.