Montezemolo zaboravio neuspjehe

Predsjednik F1 ekipe Ferrarija

Montezemolo zaboravio neuspjehe

Predsjednik Ferrarija Luca di Montezemolo je prevazišao prošlosezonski neuspjeh svoje ekipe, u kojem je vozač talijanske ekipe Fernando Alonso u posljednjoj trci sezone izgubio titulu svjetskog prvaka.

"Ne sjećam se ničega s posljednje trke u Abu Dhabiju", kazao je di Montezemolo za jučerašnje izdanje italijasnkog časopisa ''Gazzetta dello Sport''.

Red Bullov vozač Sebastian Vettel je osvojio prvenstvo na dramatičan način pobjedom u Abu Dhabiju, dok je Alonsu, koji je posljednju utrku završio na sedmom mjestu, za titulu trebalo najmanje četvrto mjesto, prenose agencije.

"Nakon što smo dva puta izgubili prvenstvo u posljednjoj utrci sezone, došlo je vrijeme za pobjedu. Naredne sezone od prve utrke moramo imati najbolje vozilo na stazi '', izjavio je di Montezemolo.

Alonso također jedva čeka početak nove sezone.''Želio bih već početi s pripremama'', rekao je dvostruki svjetski prvak i dodao da vjeruje da će Ferariju najveći suparnici biti Red Bull, McLaren i Mercedes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.