Montoya čeka Raikkonena
Iz vreman kada su bili u ekipi McLarena

Dobrodošlica Kimiju u NASCAR

Montoya čeka Raikkonena

M. Maksimović
Teme:

Prošle sedmice se kroz medije provukla informacija kako će Kimi Raikkonen svoju karijeru nastaviti ''preko bare'' kao vozač u Americi izuzetno popularne NASCAR serije.

Kimi navodno u NASCAR stiže sa svojom ekipom ICE 1 Racing, a veliku logističku podršku bi trebao imati u Fosteru Gilettu kao najvećem partneru u ekipi.Za početak Kimi bi krenuo od Camping World Truck Seriji. Njegov nekada timski kolega u ekipi McLarena, Juan Pablo Montoya je otišao u NASCAR prije pet godina.

''Čuo sam da bi Kimi mogao nastaviti karijeru u NASCAR-u.Ako je to istini, ja mu mogu poslati poruku da će ovdje biti sjajno primljen i da će to biti jedna sjajna stvar kako za njega tako i za NASCAR seriju ovdje'' kaže Montoya.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.