Montoya: Ferrari je bio dobar samo za vrijeme Schumachera

Slavni Kolumbijac razočaran stanjem u Formuli

Montoya: Ferrari je bio dobar samo za vrijeme Schumachera

Legendarni kolumbijski sportista Juan Pablo Montoya pružio je podršku Michaelu Schumacheru, te se osvrnuo na dane kada su njih dvojica vodila veliku borbu za naslov svjetskog prvaka u Formuli 1.

"U šest godina koliko smo se utrkivali pričali smo međusobno samo jednom. On je bio suparnik, a ne prijatelj. Formula 1 je vrlo zatvorena. Kao vozač McLarena ne možeš otići u prostor Ferrarija i tamo sjesti", kaže Montoya.

"Jedino doba kad je Ferrari bio dobar bilo je kad je za njega vozio Schumacher. A Mercedes je kriv za njegove loše rezultate kad se vratio. Nije on zaboravio voziti". 

"Tako je to oduvijek u Formuli 1", istakao je Juan Pablo Montoya koji je priznao i kako posljednjih sedam godina nije uopšte gledao utrke Formule 1.

Kolumbijac je u karijeri votio za Williams i McLaren, ostvario je sedam pobjeda, a 2005. godine napustio je Formulu 1 i odlučio se okušati u američkom NASCAR-u, ali se nakon dvije godine bez nekih uspjeha odlučio vratiti u IndyCar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.