Morris: Naš glavni paket ima malu kilometražu

U McLarenu još slažu kockice

Morris: Naš glavni paket ima malu kilometražu

Teme:

Ekipa McLarena je imala velikih problema tokom testiranja u Jerezu. Donekle razumljivo, s obzirom da je ekipa od ove sezone na novim Hondinim motorima.

Definitivno je potrebno određeno vrijeme da stvari dođu na svoju mjesto. Ostaje pitanje ima li McLaren
vremena za napraviti nešto u periodu do prve utrke.

"Broj krugova ali i naše performanse su bili razočaravajuće u Jerezu. Ipak, uspjeli smo neke probleme otkloniti. Ono što smo morali u ovom trenutku jeste da usporimo naš aero program. Nema smisla da se opterećujemo novim dijelovima, kada naš osnovni paket nema neku posebnu kilometražu. Planirali smo da u novu sezonu krenemo sa mjesta gdje smo stali na kraju prošle. Za tako nešto smo morali odraditi dobar i pouzdan test program" tvrdi dizajner šasije Matt Morris.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.